>Zandvoort in de polder

>

>Zandvoort in de polder 9

Als het zomer wordt ga ik nog eens zwemmen in de duinen bij Kraggenburg. Duinen in de polder? Jazeker, bij Brennels Buiten! Vanuit mijn woonplaats Zwolle kun je er in een half uur naar toe rijden en in die actieradius is geen andere plek te vinden waar je volgens mij op een zomerse zondag zo lekker moet kunnen loungen als daar.

Van een zomers gevoel was deze zaterdag geen sprake. Het was vandaag Voorjaarsfeest bij Brennels. Een heuvelachtig buiten(sport)centrum in de verder vlakke Noordoostpolder, maar het schijnt daar vrijwel altijd te moeten waaien (zo weet ik ook uit eigen ervaring na er twee jaar gewoond te hebben). Ergens tussen Kraggenburg, Ens en Marknesse is in korte tijd een prachtig 48 hectare groot park uit de landbouwgrond gestampt. Bedoeld als een kwekerij voor brandnetels, waarmee kleding gemaakt wordt. Maar er is nog ruimte genoeg voor recreatief vertier. Om te beginnen is er een prima horecagelegenheid, waar je op een lome dag op een van de vele terrassen een drankje kunt drinken, maar waar ze ook een uitstekende menukaart hebben. Er zijn regelmatig popconcerten van beginnende bands uit de regio. Maar je kunt er ook kanovaren, boogschieten, beachvolleyballen of gewoon zwemmen: De waterkwaliteit wordt elke veertien dagen gecontroleerd. Er wordt geen entree geheven en het parkeren is gratis. Voor zwemmers dus een prima plek.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.