>Zwaardgekletter op Muiderslot

>Zaterdag 3 april is zwaardkunstvereniging Zwaard en Steen na een winterstop weer aanwezig op het Muiderslot. Ridders en vermaak dus, iedere eerste zaterdag van de maand gedurende het hele zomerseizoen.
Zondag 4 april zijn de mensen van de Orde der Noorderwind aanwezig op het toernooiveld met openbare trainingen waar het publiek actief bij wordt betrokken. De Orde der Noorderwind trotseerde de soms barre omstandigheden en was de hele winter van de partij. Zij blijven iedere eerste zondag van de maand naar het Muiderslot komen.
Wie op tweede Paasdag, 5 april, naar het Muiderslot komt, hoort van verre al hoorngeschal. Dit is het begin van een muzikale ontdekkingsreis die de bezoeker door het leven van Floris V gaat leiden.
Het publiek zal op diverse plekken worden verrast met muziek die verband houdt met aspecten uit het leven van deze bouwheer van het Muiderslot: boerenmuziek, kwebbelende jonkvrouwenmuziek, muziek van de Engelse koning en uiteraard oorlogsmuziek van zowel klassieke als moderne componisten.
Studenten van de masteropleiding van het ArtEZ Conservatorium uit Zwolle verzorgen deze avontuurlijke, muzikale ontdekkingsreis. Naast de bijzondere tour door het kasteel langs alle muzikanten, kunnen bezoekers natuurlijk ook met de rondleiding door de 17e- eeuws ingerichte kamers mee. Het Muiderslot is tijdens het Paasweekend dagelijks geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur. De kassa is geopend tot 17.00 uur. Voor deze dagen gelden de normale toegangsprijzen. Informatie: www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.