>Bergen verzetten in de bergen

>

Sommige mensen hebben pas vakantie als ze zichzelf afgepeigerd hebben. Moe van het sporten ploffen ze aan het eind van de dag in een stoel en kijken dan bijvoorbeeld omhoog naar de berg die ze die dag bedwongen hebben. Het glooiende landschap van de Dolomieten in de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol leent zich perfect voor het verleggen van de sportieve grenzen. Met ruim 600 km aan fietspaden is de regio de vakantiebestemming voor mountainbikers. Ook deze zomer kunnen zowel professionals als amateurs hun hart ophalen tijdens verschillende wielerwedstrijden.
Fietsen zonder kaart en wegbewijzering is nu mogelijk met de komst van fietsroutes voor de GPS. Bij het startpunt in Laces/Latsch, in de regio Vinschgau wordt de route op het GPS apparaatje van de wielrenner geladen, waarna deze aan het stuur bevestigd wordt. Vandaar zijn er verschillende etappes te volgen door het berglandschap van Zuid-Tirol. De etappes van GPS mountainbike cup Laces zijn door iedereen op eigen tempo af te ronden. Geen eigen GPS? Geen probleem! Het verkeersbureau in Laces leent de apparaatjes uit. Meer informatie is te vinden op www.latsch-martell.it/gps-mtb-cup
Meer informatie Südtirol: www.suedtirol.info

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.