>Catherine Keyl opent expositie

>Journaliste en TV presentatrice Catherine Keyl  opent op woensdag 28 april 2010 om 11:00 uur in museum Sjoel Elburg een kindertentoonstelling over de oorlog met de titel “De Diamant van Opa” naar het gelijknamige prentenboek van Ceseli Josephus Jitta.  De expositie begint met een film waarin Jan Terlouw het verhaal vertelt aan schoolkinderen. De filmpremière met de kinderen die een rol spelen in de film is direct aansluitend aan de opening. De expositie is opgezet rond de herdenking en viering van 65 jaar bevrijding. In ‘De Diamant van Opa’  maakt Ceseli Josephus Jitta in 26 prachtige kleurrijke illustraties op een bewonderens-waardig eenvoudige manier de thema’s rond de Tweede Wereldoorlog begrijpelijk voor jonge kinderen. Een waardevolle, fonkelende diamant ligt tijdens de oorlog diep weggeborgen in een kluis in Engeland. Van wie is de diamant? En: waarom komt niemand hem ophalen? Rond deze edelsteen ontspint zich het ontroerende en dramatische verhaal van drie Joodse mensen in bezet Nederland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.