>Even de bloemetjes buiten zetten

>

>Even de bloemetjes buiten zetten 13

Bloemencorso’s zijn één van de kleurrijkste traditionele evenementen die in de lente worden gehouden. Het kleuren- en geurenspektakel wordt niet alleen in Nederland georganiseerd, ook de rest van de wereld heeft er kaas van gegeten. HolidayCheck heeft de meest indrukwekkende bloemenparades op een rijtje gezet.

Bloemencorso Bollenstreek, Nederland
Op zaterdag 24 april gaat de bonte stoet voor de 63ste maal door de Bollenstreek naar Haarlem. Praalwagens bedekt met bloemen en versierd in de meest fantastische ontwerpen rijden door de straten. Het thema van 2010 is ‘Reis door Europa’. Niet zomaar wordt de Bloemencorso het gezicht van de lente genoemd, want geen optocht kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren van deze bloemenparade. In Haarlem kunt u de praalwagens tot zondag 25 april bezichtigen. Evenals vorig jaar zal de corso ook langs de Keukenhof rijden.

Madeira Flower Festival, Portugal
Het Madeira Flower Festival vindt plaats in het voorjaar wanneer de bloemen op hun mooist zijn, en is één van de belangrijkste attracties voor toeristen. Het feest duurt vier dagen, met prachtige tropische bloemen, bloementapijten en muziek. De festivalparade, begint met een kinderoptocht op zaterdag 17 april. De hoofdparade op zondag 18 april is het hoogtepunt van het festival. Met honderden bloemendansers die door de straten van de hoofdstad Funchal paraderen. Dit mag u niet missen, houdt uw fototoestel alvast in de aanslag!

Chelsea Flower Show, Groot-Brittannië
Elk jaar worden de tuinen van het Londense Royal Hospital omgetoverd in de meest inspirerende tuinen voor de Chelsea Flower Show! Het vierdaagse evenement wordt jaarlijks gehouden in mei. Met tips over hoe u prachtige bloemen laat groeien, trends voor de zomer en met prijzen bekroonde tuinen gecreëerd door de beste tuinarchitecten. Het ontwerp van de tuinen is equivalent voor een modeshow met bloemen. Bestel u tickets alvast, ieder jaar is het namelijk uitverkocht.

Kersenbloesem festivals, Japan
Van januari tot juni, kunt u genieten van de Kersenbloesem festivals in bijvoorbeeld Osaka, Kyoto of Tokyo. De prachtige bloemen zijn de belangrijkste attractie van het festival. Een onvergetelijke ervaring zijn de theeceremonies, die onder de kersenbomen worden gehouden. Zoals de traditionele hanami, oftewel kersenbloesem bekijken.

Chiang Mai Flower Festival, Thailand
De stad Chiang Mai die de bijnaam ‘De Roos van het Noorden’ draagt, viert ieder jaar in februari een bijzonder bloemrijk festival: het Chiang Mai Flower Festival. Een absolute trekpleister die zorgt voor drie dagen lang genieten van een enorme hoeveelheid bloemen. Climax is de ‘Flower Parade’ die bestaat uit tientallen praalwagens met bloemen smaakvol versierd in een boeddhistisch thema.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.