>IJsselstein viert feest met fiets

>VVV IJsselstein presenteert op zaterdag 8 mei “Lekker Landelijk Lopikerwaard” op de fiets. Deze feestelijke fietsdag vindt plaats in het kader van IJsselstein 700 jaar stad, VVV 125 jaar en Meimaand Fietsmaand.  Deelnemers ontvangen bij de start een verrassingstas met o.a. de fietsroute “Lekker Landelijk Lopikerwaard”, inclusief leuke tips voor bezienswaardigheden onderweg. De 38 kilometer lange tocht neemt deelnemers mee op ontdekkingstocht door de Lopikerwaard. Fietsend door de polders maakt men kennis met het eeuwenoude boerenbestaan. 
De route start in het historische hart van IJsselstein. Onderweg kunnen diverse tussenstops worden gemaakt. Deelnemers worden van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan Korenmolen De Windotter. De molenaar geeft de gehele dag demonstraties malen en rondleidingen. Tijdens de fietstocht kan men ook een kijkje nemen bij enkele boerderijen, landwinkelen of even uitrusten en genieten van heerlijke streekproducten, zoals boerenkaas en –schepijs. 
Bij Bezoekerscentrum De Utrechtse Waarden is zowel binnen als buiten, te beleven en bekijken hoe het er vroeger uitzag op de boerderij. Als toetje op de fietstocht biedt Stadsmuseum IJsselstein de deelnemers een gratis kopje koffie/thee, korting op de entree en een gratis tentoonstellingsgidsje Rijshout en Rozen. Een tentoonstelling over het rijke boerenleven van de Lopikerwaard, zoals wij het kennen uit de boeken van de bekende streekromanschrijver Herman de Man.
Reserveren voor de tocht is niet noodzakelijk. U kunt starten vanaf 9.30 uur bij VVV IJsselstein, tevens eindpunt van de route. Deelname aan de fietsdag kost € 2,50 per persoon. De fietsroute “Lekker Landelijk Lopikerwaard” blijft na 8 mei nog te koop bij VVV IJsselstein voor € 1,50.  Voor meer informatie over “Lekker Landelijk Lopikerwaard” op de fiets kunt u contact opnemen met VVV IJsselstein, Benschopperstraat 41A. Te bereiken per telefoon 030-236 00 60 of per e-mail vvvijsselstein@u-tr.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.