>Klassieke bolides op Malta

>De Valletta Grand Prix, een rally voor klassieke auto’s, vindt van 4 tot 9 mei plaats op het eiland Malta. De hoofdstad Valletta gaat het spectaculaire decor vormen voor deze ontmoetingsplaats van klassieke autoliefhebbers. Valletta heeft een imposante historie; de stad is gebouwd in de 16e eeuw met smalle, steile straatjes en was eeuwenlang een onneembare vesting waar de Maltezer ridders gehuisvest waren. Sinds 1980 staat de stad op de werelderfgoed lijst van Unesco en sinds 2009 proberen klassieke autobezitters de stad in stijl te veroveren. De Grand Prix is uitsluitend toegankelijk voor bezitters van klassieke auto’s gedateerd van vóór 1976. Het hoogtepunt van de week zijn de wedstrijden op zaterdag 8 mei en zondag 9 mei. Deze dagen zal er geracet op een speciaal circuit van Crucifix Hill naar het lager gelegen Valletta Waterfront, in de haven van Valletta.
De overige dagen worden er diverse autotochten langs de bezienswaardigheden op Malta en zelfs buureilandje Gozo georganiseerd. Zo worden er voor de deelnemers op Malta tochten georganiseerd langs de prehistorische tempels, de drie oude steden (Cospicua, Vittoriosa, en Senglea) de verschillende musea en de oude vestingstad Mdina, gelegen op het hoogste punt van Malta. Op 5 mei staat er een tocht naar Gozo gepland. Op 7 mei is er tijd voor interactie en kunnen de auto’s niet alleen door de Maltezers maar ook door de aanwezigen toeristen beoordeeld worden tijdens het zogeheten Concours D’ Elegance in Valetta Waterfront. Meer informatie: www.visitmalta.com, www.vallettagrandprix.comwww.airmalta.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.