>Komodo National Park wereldwonder?

>

>Komodo National Park wereldwonder? 13

Van de 440 inzendingen, strijden nog 28 prachtige gebieden om de titel ” nieuw natuur wereldwonder”. De Indonesische inzending, het Komodo National Park, zit bij deze selecte groep met 28 kanshebbers. De uiteindelijke beslissing welke 7 gebieden deze  titel zullen mogen dragen, zal pas in 2011 worden gemaakt.
De selectie van Het Komodo National Park heeft in Indonesië veel enthousiasme teweeg gebracht. Het Ministerie van Cultuur en Toerisme heeft zelfs een Komodo support commissie in het leven geroepen om met behulp van verschillende campagnes de kandidatuur van Komodo ook op international niveau zoveel mogelijk te vergroten. Door Komodo National Park te ondersteunen wordt de Komodovaraan, ook wel draken genoemd, behoedt voor uitsterving. Indonesië roept dan ook mensen wereldwijd op om te stemmen op Komodo en deze prachtige enorme hagedissen, zodat ook volgende generaties nog volop van dit reptiel kunnen genieten.
Het Komodo National Park is gelegen in het midden van de Indonesische Archipel, tussen de eilanden Sumbawa en Flores, in het oostelijk deel van een provincie genaamd Nusa Tenggara. (N.T.T.) Komodo is groot, het park beslaat maar liefst een oppervlakte van 1.817 km2. Het park bestaat uit 3 grotere eilanden, Komodo, Rinca en Padar en een heel aantal kleinere eilanden.
http://www.new7wonders.com/

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.