>Luchtruim boven NL afgesloten

>Het Nederlandse luchtruim zal in de loop van de middag volledig worden afgesloten. De oorzaak is een aswolk die afkomstig is van een IJslandse vulkaan. Dat heeft de luchthaven donderdag gemeld. Ook in België en het westen van Duitsland zal een vliegverbod worden ingesteld. Dat meldt Eurocontrol, de organisatie die belast is met de veiligheid van het luchtverkeer in Europa. De aswolk boven Noord-Europa, afkomstig van een IJslandse vulkaan, ontregelt ook in andere landen het vliegverkeer. Het Britse luchtruim wordt donderdagmiddag ook volledig afgesloten. Volgens de Britse luchtvaartdienst NATS geldt er vanaf 13.00 uur tot zeker 19.00 uur (Nederlandse tijd) een vliegverbod boven Groot-Brittannië. Op de Londense luchthaven Heatrow werden donderdagochtend al alle vluchten van en naar de luchthaven geschrapt, maar ook veel andere Britse vliegvelden kampten toen al met problemen. (Bron: Volkskrant)

Toevoeging 12.50 u. van Icelandair: “Gisteren is er in IJsland een nieuwe eruptie ontstaan. Deze uitbarsting onder de Eyjafjallajokull gletsjer is 10 tot 20 keer krachtiger dan die van 21 maart j.l. De wolk welke hierdoor is ontstaan heeft inmiddels het Europese continent bereikt. Luchthavens in Scandinavie en Groot Brittanie zijn gesloten en vluchten zijn geannuleerd of worden omgeleid. Ook zijn vluchten van en naar Schiphol getroffen.
Icelandair meldt bij deze dat de vlucht FI502 vandaag van IJsland vertrokken is naar Amsterdam. Het plan is ook om de Nederlandse toeristen vandaag gewoon met vlucht FI503 naar Keflavik International Airport te brengen. Door een kleine omleiding heeft de vlucht een vertraging van ca. 60 minuten.
Op http://www.icelandair.nl kunnen mensen de meest actuele informatie vinden over Icelandair vluchten. Mensen kunnen ook de website van Schiphol raadplegen, www.schiphol.nl.
De vulkaan ligt in een zeer afgelegen gebied en heeft geen effect op het dagelijkse leven van IJsland.
Gezegd wordt dat het ergste betreffende de uitbarsting voorbij is en dat dit in het weekend geen invloed zal hebben op de Icelandair vluchten van en naar Amsterdam.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.