>Mag een baas vakantie weigeren?

>Het Belgische blad De Tijd gaat in op de vraag ‘Mag uw werkgever uw jaarlijks verlof weigeren?’ “Ja. Uw werkgever is wettelijk verplicht om u tussen 1 mei en 31 oktober twee weken ononderbroken vakantie toe te staan, tenzij u daar zelf wilt van afwijken. Bent u gezinshoofd, dan moet de vakantie bij voorkeur tijdens de schoolvakanties worden toegekend. Maar de werkgever is niet verplicht om rekening te houden met de familiale of professionele situatie van de werknemer. De werkgever moet enkel te goeder trouw zijn. Hij moet dus de nodige gematigdheid aan de dag leggen en er ook voor zorgen dat niemand benadeeld wordt. Tot slot is de werkgever wettelijk verplicht om de jaarlijkse vakantie toe te staan tijdens de toegewezen periode. Maar hij mag niet toelaten dat de verlofdagen worden overgedragen of opgespaard.” Lees het hele verhaal bij De Tijd

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.