>Máxima doopt schip in Venetië

>

>Máxima doopt schip in Venetië 9

Prinses Máxima  doopt zondagmiddag 4 juli in Venetië het cruiseschip ms Nieuw Amsterdam van Holland America Line. Het schip is gebouwd in Venetië en begint na de doopplechtigheid aan haar eerste reis.
Het schip is 285 meter lang, 32 meter breed en biedt plaats aan 2.106 gasten en 929 bemanningsleden. Aan boord bevinden zich onder meer verschillende restaurants, sport- en ontspanningsruimtes, een theater en een bibliotheek. De ms Nieuw Amsterdam vaart onder de Nederlandse vlag en heeft Rotterdam als thuishaven.
Holland America Line is opgericht in 1873 als de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij (NASM). Met het hoofdkantoor in Rotterdam en met diensten naar Amerika werd de rederij al snel bekend als Holland America Line. Nu is het hoofdkantoor van de rederij gevestigd in Seattle (Washington) in de Verenigde Staten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.