>Meepraten over Werelderfgoed

>
Schokland behoort bij het huidige Werelderfgoed

De commissie Voorlopige Lijst Werelderfgoed heeft de website www.voorlopigelijst.nl geopend. De commissie heeft als opdracht de voorlopige lijst te herzien waaruit het Koninkrijk der Nederlanden kan putten bij voordrachten voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Belangstellenden kunnen op de website informatie vinden over de werkwijze van de commissie. Tot 10 mei 2010 is er gelegenheid belangstelling kenbaar te maken voor kandidatuur voor een plek op de voorlopige lijst. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW en minister Gerda Verburg van LNV hebben de Commissie Herziening voorlopige lijst Werelderfgoed ingesteld om een voorlopige lijst samen te stellen van Nederlandse erfgoederen. Op deze lijst staan de erfgoederen die het kabinet wil voordragen voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gaat om cultureel en natuurlijk erfgoed in het Koninkrijk der Nederlanden dat vanuit internationaal perspectief van uitzonderlijke waarde is. De commissie besteedt daarbij speciale aandacht aan natuurlijk erfgoed, erfgoed met zowel culturele als natuurlijke waarde, erfgoederen op de Nederlandse Antillen en Aruba en aan voordrachten met andere landen. Het Werelderfgoedcomité van UNESCO vraagt de lidstaten de voorlopige lijst iedere tien jaar te herzien. De huidige Nederlandse voorlopige lijst stamt uit de jaren ‘90.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.