>Naar Keukenhof met Pasen

>

>Naar Keukenhof met Pasen 9

Gasten uit vele landen van de wereld, maar ook uit ons eigen land zullen in het Paasweekend een bezoek brengen aan de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Het park staat prachtig in bloei. Keukenhof is bij uitstek de locatie om Pasen in stijl te beginnen. Keukenhof zorgt deze dagen voor veel extra activiteiten.
Het park is op tweede paasdag 5 april ook nog eens extra vroeg open. Het park opent haar poorten al om 7 uur om de vroege vogels onder ons, de gelegenheid te geven om nog een keer te genieten van het ontluiken van de bloemenpracht en het ontwaken van de dieren. Keukenhof is een waar paradijs voor filmers, fotografen en rustzoekers. Speciaal als de zon opkomt zijn er in het parkdecor feeërieke beelden te schieten.
Ontbijt maken is niet meer nodig, de koks van Keukenhof hebben speciaal voor deze dag een ontbijt samengesteld dat tussen 07.00 en 09.00 uur in het Willem Alexander paviljoen wordt geserveerd. Vroege vogels die al voor 08.00 uur binnen zijn, betalen de helft van de Keukenhof entreeprijs (dwz. € 7,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen). Keukenhof koks zorgen tot 10.00 uur voor een lente-ontbijt.€ 15,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Uiteraard wordt ook de standaard breakfast deal geserveerd!
Jacoba symboliseert de geschiedenis van Keukenhof, gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. Ze is overleden op Slot Teylingen, vlakbij Keukenhof. Nee, vergeten is Jacoba van Beieren niet. Zij is nog steeds degene die u bij de ingang van Keukenhof welkom heet.
Ook wordt op Eerste Paasdag een Jacoba modeshow gehouden, met haar d racht door de jaren heen: om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.


Tweede Paasdag is Keukenhof traditiegetrouw weer even het Manhattan van de bollenstreek. De Easter Parade is nòg geen traditie, zoals in New York, maar het enthousiasme van organisatoren en bezoekers is geweldig. De show van extravagante hoeden was niet alleen ‘kijken en bekeken worden’, maar ook een eerbetoon aan het vakmanschap van de hoedenmaker. Het publiek heeft dan de mogelijkheid om met zijn/haar (zelfgemaakte) hoed te paraderen in de Keukenhof. Om 11.00 uur kan de bezoeker deelnemen aan het Hoedenschikken (Lentehoed met een bloemarrangement) Verder wordt om 14.00, 15.00 en 16.00 uur een drietal hoedenshows gehouden. Na afloop van de tweede show trekt de “Easter Parade” (Hoedenparade) door het park voor een groepsfoto.
Keukenhof organiseert ook op Tweede Paasdag workshops fotografie onder leiding van twee professionele fotografen, met als decor de meest gefotografeerde plek ter wereld. De workshops vinden zowel binnen (theorie) als buiten plaats, geleerde in praktijk te brengen.
Concrete inhoud: duur 2,5 uur, kosten workshop € 69,50 per persoon, dit is inclusief entree, koffie/thee,  maximaal 15 deelnemers, 45 minuten theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden, 60 minuten praktijk, 45 minuten evaluatie, printen van gemaakte opnamen. Reserveren is noodzakelijk. Aanvang 7.30 uur en 10.30 uur. www.keukenhof.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.