>Nieuwe 4D-film in Bobbejaanland

>
Bobbejaanland opent dit weekend haar poorten voor de start van een gloednieuw seizoen. Naast de Fun Brigade die vanaf dit jaar iedereen in het park welkom heet, pakt ’t Plezantste Land groots uit met een exclusieve en gloednieuwe 4D film, getiteld ‘Pirate Story’. De film is een product van N-Wave productions en vertelt het verhaal van twee dieven die op schattenjacht gaan en oog in oog komen te staan met een bende nietsontziende piraten.
In ‘Pirate Story’ beleef je het verhaal vanuit het oogpunt van één van de dieven. Op een stormachtige nacht breek je in, in een museum. Alles is stil en je durft het aan de piratenschat te stelen. Maar onverwacht, ontketen je hiermee een furieuze klopjacht. Onder donderend geluid en met angst in de benen probeer je te ontkomen aan de eeuwenoude vloek die je zojuist tot leven hebt gewekt. Gebruikmakend van al je zintuigen en behendigheid probeer je wanhopig over alle obstakels heen een weg naar buiten te vinden. Je hart gaat als een razende tekeer want je leven staat op het spel. Haal je de uitgang, of val je in de klauwen van de wrede piraten?
Sinds ‘Avatar’ kent iedereen de 3D-film met driedimensionaal beeld: dankzij een bril met rood-groene glazen zie je de geprojecteerde beelden in drie dimensies: hoogte, breedte en diepte. Het 4D-theater is echter een vierdimensionaal ‘special effects’ theater met 3D-bioscoop. 4D betekent dus eigenlijk dat er nog een dimensie aan wordt toegevoegd: je ziet de film niet enkel in drie dimensies, maar ‘voelt’ ook wat er gebeurt in de film dankzij geluids- en bewegingseffecten in de zetel. Daarnaast zijn er ook negen effecten die vanuit de zaal op je afkomen en voortdurend gecombineerd worden: mist, regen, bliksem, geur, wind, vallende voorwerpen, zwevende stoffen, bewegende lichteffecten en speciale geluidseffecten. Hierdoor wordt een totaalbeleving gecreëerd die uniek is en de 3D-bioscoop omtovert tot een volwaardig 4D-theater.
Later dit seizoen zal ook de nieuwe internationale paardenshow ‘Zorro’ te bewonderen zijn en volgen er tal van evenementen waaronder School’s Out, Adrenaline en Halloween Holidays. Voor een compleet overzicht bezoekt u www.bobbejaanland.be.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.