>Nieuwe attracties in Toverland

>De nieuwe wildwaterschommel Scorpios opent begin juli 2010 in Attractiepark Toverland te Sevenum. De naam Scorpios komt voort uit het feit dat de schipschommel wordt gethematiseerd in de vorm van een schorpioen. De hoogte van 15 meter en de maximale snelheid van 42 kilometer per uur maken Scorpios tot één van de grootste en snelste schipschommels van de Euregio. Daarnaast is het uniek dat de hellingshoek tijdens het schommelen 75 graden bedraagt. De meeste schipschommels halen een hellingshoek van 60 graden. Een hellingshoek van 75 graden zorgt voor extra veel ‘airtime’, waardoor de bezoekers flinke kriebels in de buik gaan krijgen. Scorpios wordt gebouwd door het Duitse bedrijf Metallbau Emmeln en heeft een capaciteit van 42 personen per rit. Dat komt neer op 800 personen per uur.
Naast Scorpios staat er nog een tweede, kleinere attractie gepland. Tegelijk met de opening van Scorpios zal er een paardenbaan worden geopend. Kinderen leggen op een Grieks paard een parcours af langs duinen en oude bruggetjes. Hiermee breidt Toverland haar gevarieerde attractieaanbod nóg meer uit voor het hele gezin.
Attractiepark Toverland in Sevenum, gelegen tussen Eindhoven en Venlo, is volgens eigen zeggen het snelst groeiende attractiepark van Nederland. Het park is uniek in zijn soort, doordat het zowel binnen- als buitenattracties biedt en 365 dagen per jaar geopend is. Toverland trekt inmiddels ruim 500.000 bezoekers per jaar. www.toverland.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.