>Noordwijk is ‘bloemenbadplaats’

>Het is lente. De strandpaviljoens worden weer opgebouwd en de bollenvelden staan in bloei. Voor wie de komende weken een leuk lente-uitstapje wil maken, is Noordwijk een prima uitvalsbasis. In deze ‘Bloemenbadplaats’ vinden dit voorjaar talloze bloemenattracties -en evenementen plaats. In combinatie met de zee en het 13 kilometer lange zandstrand vervult Noordwijk een diversiteit aan vakantiewensen.

Op zaterdag 24 april staat ‘de mooiste file van Nederland’ in Noordwijk, een parade van 50 personenauto’s en praalwagens. Dezelfde dag start hier de beroemde Bloemencorso van de Bollenstreek, een bonte stoet van versierde praalwagens. Op een steenworp afstand van Noordwijk ligt, in het hart van de Bollenstreek, de fameuze Keukenhof dat jaarlijks bezoekers van heinde en verre trekt.

De ‘Bloemenbadplaats’ is centraal gelegen tussen Amsterdam en Den Haag, in een 60 kilometer lange strook van de mooiste bloembollenvelden. Het kleurrijke spektakel is een lust voor het oog. In het plaatselijke musea komt u alles te weten over de kleurrijke historie van de bloembollen, flora en fauna.
www.noordwijk.info

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.