>Op avontuur in Belgisch natuurpark

>Lopen in boomtoppen, kijken hoe dieren een holletje maken, meer te weten komen over de planten- en dierenwereld. Spelenderwijs ontdek je er van alles over het belang van het bos: bijvoorbeeld of je net zo sterk bent als een mier! Het in 2002 geopende recreatiebos ‘Parc Chlorophylle’ ten noorden van La-Roche is een leuk uitstapje voor het hele gezin en trok sinds de opening al meer dan 170.000 bezoekers.
Families en kinderen kunnen al spelend veel plezier hebben in dit natuurpark. Op het avonturenparcours loop je over houten vlonders en stronken, zigzag je tussen boomstammen, stap je over wiebelende hangbruggen, steek je een soort ‘apenbrug’ over via verschillende stammetjes en loop je voorzichtig over een evenwichtsparcours. Er is ook een nieuw labyrint aangelegd waarbij gebruik gemaakt is van lokale en regionale plantensoorten om een lappendeken van kleuren te creëren. Als het labyrint volgroeid is dan zal men vanaf de uitkijktoren een prachtig uitzicht hebben op dit groene mozaïek en ook de natuurgidsen kunnen er goed uit de voeten om iets te vertellen over verschillende plantensoorten.

Men steekt er spelenderwijs van alles op over de natuur en het behoud van het milieu. Zo is er een loopbrug die de wandelaar tot in de toppen van de bomen voert en een ondergronds gedeelte waar je kunt zien hoe dieren een slaapplaats maken in een holletje. Ook kom je bijvoorbeeld te weten hoe sterk een mier is. Her en der staan panelen met uitleg telkens zowel in het Frans als in het Nederlands. Het park van 9 ha ligt in een bosrijk gebied van 500 ha, bij het plaatsje Dochamps even ten noorden van het bekende La-Roche-en-Ardenne. Kinderen kunnen zich er lekker uitleven, ook in de speeltuin die helemaal in hout is opgetrokken. Ouders kunnen ondertussen terecht in de taverne voor een koffie of ander lekkers. Open dagelijks van half maart tot half november van 10-17 uur.

Info: Parc Chlorophylle, Rue des Chasseurs Ardennais 60, B-6960 Dochamps (Manhay), tel 0032-84-378774, www.parcchlorophylle.com, info@parcchlorophylle.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.