>Opbouw Sail Kampen begonnen

>De opbouw van Sail Kampen 2010 is begonnen. De feesttent op het Hagenplein wordt bijvoorbeeld klaargemaakt voor de spetterende optredens die daar plaats zullen vinden. De komende dagen zullen ook de attracties, podia en dergelijke verschijnen.
Langs de IJsselkade zijn ook al steeds meer prachtige schepen te vinden. Een deel daarvan maakt zich ook klaar voor het ‘ weekend of fame’ . Zij zullen vooral tijdens de vlootschouw schitteren. Op vrijdag komen er ruim 60 historische schepen Kampen binnen aan de IJsselkade. De vlootschouw en de muzikale parade om 20.15 uur dienen als startschot van het vierdaagse nautische evenement (2t/m5 april) rondom Pasen.
Naast de schepen draait Sail Kampen natuurlijk om veel meer dingen. Zo is er het NK Uienpellen en de 64-uurs roeirace door vier damesroeiteams voor twee goede doelen. Het startschot voor deze slopende uitdaging wordt gegeven door Erica Terpstra op vrijdagavond 20.00 uur. Verder is er ook een echte Sailmarkt en zijn er vele andere attracties en bezienswaardigheden.
Sail Kampen trok in 2007 ruim 200.000 bezoekers. Dit jaar worden er nog meer bezoekers verwacht. Sail Kampen is na Sail Amsterdam en DelfSail het grootste nautische evenement van Nederland en het grootste van het Oosten.  Kijk voor het actuele programma en meer informatie op www.sailkampen.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.