>Pinksteren: Eindhoven Culinair

>Het jaarlijkse evenement Eindhoven Culinair vindt traditiegetrouw plaats tijdens de pinksterdagen (21 t/m 24 mei) in het Eindhovense Stadswandelpark. Na de afgelasting van afgelopen jaar is het de organisatie dit jaar wel gelukt om een nieuwe concept te lanceren. Ten opzichte van voorgaande jaren komt er dit maal een echt culinair evenement, waar genieten en elkaar ontmoeten in een verrassende en representatieve omgeving centraal staat. 
De opzet van het terrein zal in oppervlakte fors groter zijn, doordat het terrein achter het Stadspaviljoen geheel gevlonderd en voorzien van paviljoens (dus restaurants) bij het evenement betrokken wordt. Doel hiervan is enerzijds meer loop te creëren en anderzijds veel meer rust te laten ontstaan zodat de bezoeker echt kan genieten van de diverse culinaire hoogstandjes. Elke restaurateur kent eenzelfde maat paviljoen (75 m2) met een groot terras, alleen de drie restaurants met een Michelin-ster bemannen een groter gezamenlijk paviljoen.
Anders dan andere jaren dienen gasten entree te betalen; voor tien euro ontvangen bezoekers een dagkaart en zeven euro aan speciale ‘eet-muntjes’. Effectief betalen gasten dus slechts drie euro voor een hele dag. Dankzij deze heffing kunnen de totale faciliteiten gedragen worden. Op Eindhoven Culinair is het “Lempke” het officiële betaalmiddel. De prijs van een Lempke bedraagt één Euro, prijzen van de gepresenteerde gerechten liggen tussen de drie en twaalf Lempkes. Toegangskaarten en Lempkes zijn beiden vooraf via de website van Eindhoven Culinair te bestellen.
Ook aan de kleine bezoekers is gedacht. Op een speciaal kinderterrein worden op zondag en maandag kinderen opgevangen in de “Kinderkamer” met naast professionele begeleiding en kinderentertainment veel sportieve en natuurlijk culinaire verrassingen. www.eindhovenculinair.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.