>Skiseizoen is nog niet afgelopen!

>

>Skiseizoen is nog niet afgelopen! 7

Het skiseizoen in Zwitserland is nog niet afgelopen! Voor degenen die met of na Pasen nog een keertje richting de sneeuw willen wordt het verblijf in tal van hooggelegen plaatsen extra aantrekkelijk gemaakt met (muziek)feesten op de piste. Eindeseizoensfeesten behoren al een paar jaar tot de vaste evenementenkalender van populaire wintersportplaatsen. De organisatoren wedijveren met elkaar om voor hun feestelijke seizoensafsluiting (internationaal) bekende artiesten te contracteren. Pop en rock vormen de hoofdmoot, maar het klassieke genre en schlagermuziek worden ook ten gehore gebracht.
De skiregio Flims Laax Falera houdt het op de schlagermuziek met zijn “Schnulz im Sulz Schlagerfestival” op Paaszaterdag 3 april. www.laax.com. Het stijlvolle Arosa organiseert van 2-11 april het “Arosa Musik Festival” met klassieke muziek, jazz, klezmer en volksmuziek. De festivalhotels ter plekke verhogen de feestvreugde met culinaire hoogstandjes. www.kulturkreisarosa.ch. Eind april is het de beurt aan Samnaun in de Zwitsers-Oostenrijkse Silvretta Arena Samnaun-Ischgl: op 25 april aan Zwitserse zijde op de Alp Trida het “Internationales Frühlings-Schneefest” met ondermeer de rockgroep Gotthard en op 1 mei op de Idalp aan de Oostenrijkse kant het “Top of the mountain concert” met Alicia Keys. www.samnaun.ch

Op Eerste Paasdag 4 april is er sport, spel en livemuziek voor jong en oud tijdens het “Schneegaudi” op Kreuzboden boven Saas-Grund. Het “Caprices Festival” van Crans-Montana vindt plaats van 7-10 april met een internationaal artiestengezelschap, waaronder de dance- en reggaeband Ziggi & The Renaissance Band uit Nederland. www.caprices.ch. “Zermatt Unplugged” beheerst de scene in Zermatt tussen 13 en 17 april, waar ondermeer Lionel Richie en Billy Idol optreden. www.zermatt-unplugged.ch

Traditiegetrouw sluit de Jungfrauregio het skiseizoen af met zijn open air festival “Snowpenair” op de Kleine Scheidegg met Zwitserse en internationale muziekacts. Het feest vindt plaats op 10 en 11 april. www.snowpenair.ch

De actuele sneeuwtoestand en seizoensluiting van de liften: www.MySwitzerland.com/winter

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.