>Sterren kijken met Pasen

>Planetron Cinedome is tijdens het paasweekend (2 t/m 5 april) dagelijks geopend. In dit weekend worden de rondomfilms ‘Forces of Nature’ en ‘Cirque du Soleil’ vertoond. Verder staat op 3 april een sterrenkijkavond gepland. De laatste tijd wordt de wereld opgeschrikt door de verwoestende krachten van de aarde: aardbevingen in Haïti en Chili, en een vulkaanuitbarsting in IJsland. Allemaal natuurkrachten van onmetelijk omvang. Wat zijn dit voor krachten en hoe komen ze tot stand? In de rondomfilm Forces of Nature gaan onderzoekers op zoek naar de oorzaken van natuurkrachten. Krachten die de prachtige natuur op aarde hebben gevormd, maar de natuur ook ernstig kunnen bedreigen.
De rondomfilm ‘Cirque du soleil, Journey of Man’ is mystieke reis langs diverse stadia in het leven. Een reis, die wordt vormgegeven door kunstzinnige, acrobatische optredens, opgenomen op bijzondere locaties over de gehele wereld. Alle bijzondere elementen van een live-voorstelling van Cirque du Soleil zijn in deze film opgenomen: de muziek, de optredens en de omgeving. De weergave op het grote projectiescherm van het Planetron maakt van deze voorstelling een adembenemende belevenis.

De sterrenkijkavond begint met planetariumvoorstelling in het ruimtetheater. Vervolgens is er  een rondleiding naar de sterrenwacht van Planetron Cinedome met aansluitend, bij helder weer, gelegenheid om zelf door de grootste professionele telescoop van Nederland te kijken. Er zal dan worden gekeken naar één van de bekendste gasnevels: de Orion-nevel. Deze grote wolk van gas en stof in het sterrenbeeld Orion is een geboorteplaats van sterren.
De jeugd wordt actief betrokken bij de avond, zowel in het theater als bij het kijken door de telescoop. Bij binnenkomst krijgt de jeugd een vragenformulier uitgereikt, waarmee een sterrenkijkmedaille kan worden verdiend.
Planetron Cinedome is van 2 t/m 5 april geopend. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op paasmaandag van 10.00 – 17.30 uur. De sterrenkijkavond is op 3 april om 20.00 uur. Voor meer informatie: 0521-593535 of www.planetron.nl .

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.