>Stoomwasserij in Zuiderzeemuseum

>Het museumpark in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen staat van 1 tot en met 9 mei in het teken van ‘Stoomwasserij 100 jaar’. In 1910 kwam er een einde aan het gebruik van paardenkracht in de stoomwasserij. Voortaan gebeurde het wassen met stoomkracht. Daarom organiseert het Zuiderzeemuseum een speciale week over alle aspecten van de stoomwasserij en het verloren beroep van stoomwasser. Kinderen kunnen zelf zeep maken of hun wasdiploma behalen. Toneelgroep Drommedaris laat zien hoe het wassen eraan toeging. En bij het speciaal opgestelde bassin komen liefhebbers van varende stoommodellen aan hun trekken. Tijdens de vakantie is speciaal voor kinderen het knutselatelier elke dag geopend. Jonge kunstenaars kunnen hier een klomp pimpen of een schilderij maken. De kosten zijn 2,50 euro. www.zuiderzeemuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.