>Tafelberg als nieuw wereldwonder?

>
De Tafelberg in Kaapstad is genomineerd om 1 van de 7 nieuwe natuurwonderen te worden. De uitslag zal in 2011 bekend gemaakt worden. In een wereldwijde stemming worden de 7 Wereldwonderen der Natuur gekozen. Het project is geïnitieerd naar aanleiding van de Zeven Nieuwe Wereldwonderen. 
Het is een ware afvalrace onder de ingezonden voorstellen. Van de 430 voorstellen (uit 220 landen) gingen er in eerste instantie 261 door. Uit deze 261 werden 77 voorstellen genomineerd. Nu zijn er 28 definitieve kandidaten die campagne moeten voeren. De stemming loopt tot 2011, dan zal de lijst van de 7 natuurwonderen bekend gemaakt worden. De Tafelberg behoort tot de laatste 28 kandidaten. In deze lijst staan o.a. de Amazonerivier, de Galapagos eilanden, Great Barrier Reef en de Vesuvius. Stemmen voor de 7 natuurwonders kan online op www.new7wonders.com.

Wie aan Kaapstad denkt, ziet de Tafelberg voor zich. Een immens indrukwekkend gebergte met de afgeplatte top. De lengte van de berg is ca. 3 kilometer, het hoogste punt is 1.086 meter. Aan de linkerkant van de Tafelberg ligt Duiwelspiek en aan de rechterkant de Twaalf Apostels en de Leeukop. Het gebied rondom de berg is het National Park Tafelberg. Na het Krugerpark is de Tafelberg het meest bezochte natuurpark van Zuid-Afrika. Een bezoek aan Kaapstad is alleen compleet wanneer men de Tafelberg bezoekt.
Er zijn verschillende manieren om dit natuurwonder te bekijken.
Zo is het mogelijk om per voet naar de top van Tafelberg te gaan. De Platteklip Gorge is de populairste en verreweg de makkelijkste. Voor de meer gevorderde wandelaar en bergbeklimmer is er bijvoorbeeld India Venster, Diagonal en Kasteelpoort. Uiteraard is het ook mogelijk om per kabelbaan naar boven te gaan.  Deze vertrekken om de tien minuten, en een ‘ritje’ duurt een kleine 5 minuten.
Wie weinig tijd heeft, kan ook per helikopter over de Tafelberg vliegen, om vervolgens meer van de omgeving te zien, zoals de schitterende Atlantische kust, de stranden van Clifton en Camps Bay en natuurlijk het Kaapse Schiereiland. Meer weten over de mogelijkheden, kijk dan op www.capetown.travel

0

One Response

  1. wrldwonderen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.