>Tien tips voor goedkoop dagje uit

>De lente is begonnen en met het mooie weer willen veel mensen er een dagje tussen uit naar een pretpark of dierentuin. Een veelgehoorde klacht is dat een dagje uit gigantisch duur kan zijn. De speurtocht naar kortingen is daarom enorm groot: De website www.KortingKaartjes.nl krijgt volgens eigen zeggen dagelijks duizenden bezoekers op zoek naar korting. Om er achter te komen op wat voor manieren je nog meer kan besparen op een dagje uit heeft Korting Kaartjes 500 van haar bezoekers naar de beste bespaartips gevraagd. Uit alle tips is een top 10 ontstaan. Op de eerste plaats staat: “Zelf eten en drinken meenemen”. Het oude vertrouwde lunchpakketje is nog steeds de favoriet.

1. Neem zelf eten en drinken mee
Lekker eten en drinken hoort bij een dagje uit. Het is alleen heel duur om steeds in restaurants te eten. Gelukkig mag je in de meeste parken zelf je lunchpakketje meenemen. Een lunchpakketje bestaat trouwens al lang niet meer uit twee kleffe broodjes met kaas. Op het internet zijn er een heleboel leuke lunch ideeën te vinden. Neem bijvoorbeeld de uit Japan afkomstige Bento lunch. Met zo’n lunchpakket wil je niet eens meer in een restaurant eten.

2. Meedoen aan acties
De grootste kostenpost is meestal het entreekaartje. Gelukkig zijn er vaak leuke acties voor korting op de entree. Vooral in het voor- en naseizoen zijn er heel veel acties voor kortingskaartjes. De kortingen gelden meestal per persoon en helpen een gezin zo tientallen euro’s te besparen. Op de website van Korting Kaartjes zijn alle lopende kortingen van pretparken en dierentuinen verzameld. Heel handig! Zo krijg je bijvoorbeeld Dolfinarium korting als je je kaartje online koopt en zijn er leuke Disneyland aanbiedingen.

3. Marktplaats
Niet iedereen die kaartjes wint voor een dagje uit, heeft ook zin om te gaan. Op Marktplaats staan geregeld goedkope kaartjes van mensen die kaartjes hebben gekregen of gewonnen, maar zelf niet willen gaan. Dit levert een win-win situatie op want als koper heb je goedkope kaartjes en als verkoper verdien je toch nog wat geld aan je prijs. Kijken naar Pretparken en Attractieparken Marktplaats dus!

4. Carpoolen
Het kost veel geld om met de auto naar een attractiepark of dierentuin te gaan. Je betaalt namelijk niet alleen de kosten voor de benzine, het parkeergeld is vaak ook duur. Ga daarom met zijn allen in één auto. Dat scheelt geld en is ook nog eens gezelliger.

5. Profiteer van groepskorting
Verzamel je vrienden en familie en ga gezellig met zijn allen een dagje uit. Bijna alle parken bieden namelijk een groepskorting aan. Organiseer op die manier een dagje uit en een familiedag in één. Een andere leuke manier om van groepskorting te profiteren is om alle kinderfeestjes in de vriendengroep samen te voegen en er een groot feest van te maken.

6. Betaal met Air Miles
Het is niet het eerste waar men aan denkt bij Air miles, maar bij een flink aantal dagattracties zijn Air miles geldig. Het is een leuke en originele manier om de gespaarde punten uit te geven én het levert een grote korting op.

7. Meedoen aan prijsvragen
Wie niet waagt, wie niet wint. Er circuleren heel veel prijsvragen op het internet. Zelfs de kleinste websites schrijven prijsvragen uit. Doe dus aan zo veel mogelijk prijsvragen mee en de kans is groot dat je gratis naar een pretpark mag.

8. Van te voren bij Wibra of Action cadeautjes kopen, dat scheelt souvenirs
Kinderen worden verblind door al die leuke souvernirs in de pretparken en dierentuinen. Bespaar geld op sourvenirs en koop van te voren bij de Wibra of de Action een aantal leuke cadeautjes. Verpak ze in een vrolijk papiertje en geef ze tijdens de lunch aan de kinderen. Bij een dierentuin bezoek past een leuke berenknuffel en bij een bezoek aan bijvoorbeeld de Efteling is een kleurboek met sprookjesfiguren een goed idee.

9. Ga in het voor- en naseizoen
Een dagje uit in het voor- en naseizoen heeft vele voordelen. Het bespaart op de eerste plaats veel tijd. Omdat er bij de attracties geen rijen zijn, ga je vaker in de attracties en heb je veel meer waar voor je geld. Daarnaast is er bij bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen een kortingsactie voor bezoekers op rustige dagen.

10. All inclusive
Net over de grens in Duitsland zijn een aantal leuke all inclusive attractieparken zoals Kernwasser Wunderland Kalkar en Skihal Alpincenter. De entreeprijs is bij deze parken inclusief eten en drinken. Dit bespaart heel veel geld omdat er geen onvoorziene kosten zijn. 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.