>Vakanties voor autistische kinderen

>Voor ieder kind is de vakantie een tijd waarnaar zij halsreikend moeten kunnen uitkijken. Plezier, aandacht en avontuur zijn daarbij belangrijk. Voor elk kind natuurlijk, maar voor kinderen die nét ‘iets anders zijn dan anderen’ en bijvoorbeeld kampen met een ziekte of handicap geldt dit nog sterker. CaMPss is een nieuwe organisatie, gespecialiseerd in vakanties voor kinderen met een stoornis in het autistische spectrum (zoals bijvoorbeeld autisme, PDD-nos, het syndroom van Asperger) of ADHD. CaMPss richt zich op kinderen in de leeftijd van 9-17 jaar en zorgt ervoor dat het hen tijdens de vakantie aan niets ontbreekt, zodat zij de tijd van hun leven kunnen hebben.

CaMPss onderscheidt zich van andere organisaties door vakanties aan te bieden, waarbij wordt gereisd in kleine groepen en er voldoende aandacht is voor alle deelnemers. De groepen bestaan uit maximaal zes kinderen, die qua begeleiding min of meer gelijke behoeftes hebben. Iedere groep wordt begeleid door twee professionele en gekwalificeerde medewerkers, die gewend zijn om met deze kinderen te werken en waarvan minimaal één begeleider een (sociaal) pedagogische opleiding heeft afgerond en de andere begeleider met een vergelijkbare opleiding bezig is.
CaMPss biedt twee vakantiebestemmingen aan, waarbij qua verblijfsduur kan worden gekozen voor een lang weekend (vier dagen) of een midweek (vijf dagen) gedurende de zomer- en/of herfstvakantie. Zo kunnen kinderen uitdagende avonturen beleven in Recratiepark Hunzedal in Borger (Drenthe) of hun hart ophalen in Pension Sustrum in Sustrum Moor (in Duitsland, direct over de grens bij Ter Apel). De prijzen van de CaMPss-vakanties, waarbij alles bij de prijs is inbegrepen, zijn vergelijkbaar met prijzen die worden gehanteerd op ‘reguliere’ vakantie-adressen. Een lang weekend is te boeken voor € 600 p.p. en een midweek voor € 800 p.p. Meer informatie vindt u ook op www.campss.nl.    

>Vakanties voor autistische kinderen 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.