>Vergelijking verkiezingsposters

>De kiezer verleid? Verkiezingsaffiches NL/DE, is de titel van een expositie die t/m 31 december 2010 te zien is in Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag: “Inwoners van Nederland opgelet! Het Museum voor Communicatie toont dé tentoonstelling over verkiezingsaffiches uit Nederland en Duitsland. Vergelijk de tientallen affiches van 1918 tot nu en merk de overeenkomsten en verschillen op. Ervaar hoe politieke partijen je proberen te verleiden op ze te stemmen. Met een foto van hun lijsttrekker, al dan niet naakt, met een beeld en een mening over de actualiteit of door zich af te zetten tegen hun politieke tegenstanders. Wat werkt het beste? Bekijk de affichereproducties vol van symboliek. Begrijp je nog wat er staat? Natuurlijk mag je ook zelf stemmen. Niet op een partij, maar op het beste affiche. De kiezer verleid? Verkiezingsaffiches NL/DE is een activiteit in het kader van Design Den Haag en Overheid.” www.muscom.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.