>Vikingfestival in Noorwegen

>
Met Noormannen (ook wel Vikingen genaamd) heeft Noorwegen natuurlijk alles te maken. En al ligt de Vikingtijd ver achter ons, veel herinnert er in het land nog aan. Onder andere op het eiland Karmøy in het zuidelijk fjordengebied zijn tal van sporen. In juni is daar altijd een groot Vikingfestival in Avaldsnes, waar je dan op de speciale markt zwaarden, helmen en sieraden kunt kopen die aan de Vikingtijd herinneren. In Gudvangen, in het noordelijker fjordengebied, kunnen kinderen tijdens een speciaal zomerfeest o.a. meeroeien in een Vikingschip en ook ‘echte’ Vikingen ontmoeten. Het Vikingmuseum in Borg op de eilandengroep Lofoten is een nationale topper. Er is daar o.a. een reconstructie van een huis van een Vikinghoofdman.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.