>Vuurwerk op Malta

>Malta maakt zich klaar voor de 9e editie van het “Malta International Fireworks festival” dat plaatsvindt op 29 en 30 april. Dit jaarlijks terugkerende vuurwerkspektakel wordt georganiseerd door onder meer de Malta Tourism Authority en zal te bewonderen zijn in de indrukwekkende haven, de Grand Harbour in Valletta.
Malta wordt ook wel het vuurwerkeiland genoemd. Meer dan 35 vuurwerkfabriekjes produceren hier hun eigen vuurwerk, dat jaarlijks wordt afgestoken ter ere van de beschermheilige van hun dorp. Deze bedrijven zijn niet commercieel en werken voornamelijk met experts die op vrijwillige basis hun passie uitoefenen. Het spectaculaire vuurwerk dat op Malta wordt gemaakt wordt wereldwijd als uniek beschouwd en het vuurwerkfestival is dan ook een “once in a life time” ervaring voor elke bezoeker.
In samenwerking met het Parlementair secretariaat voor Toerisme organiseert de Malta Tourism Authority jaarlijks dit internationale vuurwerkfestival in de Grand Harbour in de hoofdstad Valletta. Deze historische haven is een perfecte setting voor dit evenement, dat dit jaar plaats zal vinden op 29 en 30 april. Tevens zal tijdens dit festival worden gevierd dat Malta op 1 mei 2004 lid werd van de Europese Unie.
Op beide avonden zal het festival om 21.30 uur losbarsten met een 15 minuten durende vuurwerkshow van buitenlandse vuurwerkmakers van over de hele wereld.

0

One Response

  1. egypte blogger

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.