>Brussel per fiets verkennen

>Pro Velo is al vele jaren actief in Brussel. Met succes want Pro Vélo, met zijn fietsershuis aan de Rue de Londres, is zowel voor individuele bezoeker als voor groepen interessant. Pro Vélo heeft namelijk fietsen te huur maar biedt ook op vaste data thematische fietstochten door de stad en elke individuele fietser kan zich aansluiten bij zo’n tochtje. Voor groepen maakt Pro Vélo tevens programma’s op maat. Het hele jaar staan er tochten op de kalender.
De fietstochten van Pro Vélo zijn voor de meeste mensen goed te doen, ze zijn rond 15 km lang en duren ongeveer 3u30 aangezien onderweg vaak wordt afgestapt zodat de begeleider iets over de stad kan vertellen. Vrijwel alle tochten vinden plaats in het weekend want dan is Brussel het meest geschikt als fietsstad, gedurende de week rijden er veel auto’s. Elke tocht heeft een thema, variërend van ‘Brussel voor beginners’, ‘Stripverhalen’, ‘art nouveau’ tot ‘Brussel by night’. De tochten zijn op zaterdag en zondag en de start is om 10u of 14u vanaf het Fietsershuis aan de Londenstraat te Brussel, tenzij anders vermeld.
Info: Pro Vélo vzw, Rue de Londres/Londenstraat 15, B-1050 Brussel, tel 0032-2-5027355, [email protected], www.provelo.org.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.