>Diabetes-kind zorgeloos op vakantie

>Sinds vele jaren worden er zomerkampen georganiseerd voor kinderen en jongeren met diabetes. Initiatiefnemer Diabetesvereniging Nederland (DVN)komt nu met een groter en gevarieerder aanbod, dankzij de samenwerking met Vinea Vakanties. Vanaf komende zomer kunnen jongeren met diabetes een week lang onbezorgd paardrijden, zeilen, survivalen of skiën. 
“Voor kinderen en jongeren is het belangrijk dat ze goed leren omgaan met hun diabetes en dat ze zien wat ze allemaal wel kunnen” aldus Inge Olivier, medewerkster van DVN. “Daarom organiseren wij al jaren speciale cursussen en vakanties voor deze doelgroep. De afgelopen jaren merkten we dat de vraag naar onze diabetesvakanties steeds groter en diverser werd. DVN, grotendeels bestaande uit vrijwilligers, kon die vraag niet meer aan in haar eentje. Vandaar dat we contact hebben gezocht met Vinea Vakanties, dat al meer dan 57 jaar vakanties organiseert voor kinderen en jongeren. Zij waren direct bereid om enkele van haar zomerkampen voor een paar weken ‘om te bouwen’ tot diabeteskamp”
“Deze kampen zijn bijna hetzelfde als onze gewone reizen” zegt Piet-Hein Herfkens, directeur van Vinea. “De deelnemers doen elke dag leuke activiteiten onder begeleiding van onze jonge, enthousiaste reisleiders. Het enige verschil is dat ze allemaal diabetes hebben. We houden daar rekening mee door ons team aan te vullen met medische begeleiders en op diabetes gebied opgeleide reisleiders van DVN (vaak zelf mensen met diabetes). Samen zullen we er voor zorgen dat de kinderen een geweldige week beleven, waarin ze niet alleen lol kunnen hebben, maar ook spelenderwijs leren hoe ze goed met hun aandoening om kunnen gaan.”
Kortom: kinderen met diabetes kunnen deze zomer lekker onbezorgd zeilen, koken, paardrijden, of wakeboarden. Het succes van het grotere en bredere aanbod is nu al een feit. Enkele vakanties zijn zelfs al volgeboekt.  Meer informatie:  www.vinea.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.