>Doodshoofdaapjes geboren in Emmen

>

 © Foto Dierenpark Emmen/Wijbren Landman

In Dierenpark Emmen zijn afgelopen weekend drie doodshoofdaapjes geboren. Alle drie de jongen zitten bij hun moeder op de rug, drinken regelmatig en zien er gezond uit. Het zal niet bij deze drie blijven, want er zijn ook nog twee vrouwtjes hoogzwanger. De groep doodshoofdaapjes is opgebouwd uit twee groepen, elk bestaand uit één volwassen mannetje en 5 volwassen vrouwtjes. In beide groepen zijn jongen, die trouwens allemaal nakomelingen zijn van de oudste van beide mannetjes. Het jongere mannetje was nog niet geslachtsrijp, toen de paartijd aanbrak, maar zijn tijd komt nog wel. De doodshoofdaapjes brengen het grootste deel van de dag buiten door. ’s Morgens gaat de ene groep naar buiten, waarna die zich rond lunchtijd weer meldt, ’s middags is het de beurt aan de andere groep. Zo genieten de apen van de vrijheid en de bezoekers van de aapjes die plotseling opduiken.  De doodshoofdaapjes zijn niet de enige pasgeborenen. De bizon, die vorige week ter wereld kwam, heeft inmiddels zijn speelkameraadje gekregen en op het eiland van de ringstaartmaki’s maken maar liefst negen jonkies de bomen en struiken onveilig.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.