>"Europa" ligt aan de voeten van Brussel

>
Sinds kort zijn de deuren van Mini-Europe in Brussel weer open gegaan voor een nieuw seizoen. Alle belangrijke gebouwen uit heel Europa op schaal in dit Madurodam van Brussel. En dat op steenworp afstand van Nederland in de hoofdstad van Europa. Een fonkelend nieuw Atomium op de achtergrond en nieuwe gebouwen uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Van half juli tot half augustus ook avondopenstelling, met speciale verlichting en vuurwerk.
De Klok van Big Ben speelt een bekend deuntje, de gondels en mandolines bij het Dogenpaleis illustreren romantisch Venetië, het Brusselse Stadhuis aan de Grote Markt werd versierd met 294 handgemaakte beelden (met echt bladgoud), … Alle gebouwen zijn op schaal 1:25. Dat betekent in de praktijk dat Big Ben 4 m hoog is en de Eiffeltoren zelfs 13 m meet, hoger dan een gebouw van 3 verdiepingen! Wandelend door het mooi aangelegde park van 2,5 ha kom je maar liefst langs 350 miniatuurmonumenten en soms word je verrast door klanken of een bewegend spektakel. De wandeling langs de Europese gebouwen wordt afgesloten met de 3D-expositie Spirit of Europe: aldaar een interactieve module waar je vragen kunt stellen over de EU.  Ook dit jaar staat de onthulling van nieuwe maquettes op stapel, met name uit de nieuwe landen van de EU. Mini-Europa is extra aantrekkelijk vanwege het perfecte zicht op het totaal gerestaureerde en heropende Atomium. Een bezoek aan beide attracties kan goed worden gecombineerd. 
Info: Mini-Europa, Bruparck, B-1020 Brussel, tel 0032-2-478.05.50, email info@minieurope.eu, www.minieurope.eu,  open 20/3/10-9/1/11. In juli en augustus op zaterdagavond enkele avondopenstellingen, zie de site. Informatie over Brussel is tegen betaling van porto- en administratiekosten beschikbaar op het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 0,45 € pm en belgisch.verkeersbureau@wxs.nl. Elk uur vertrekt er vanuit Amsterdam een NSHispeed internationale trein naar Brussel.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.