>Europese hotelprijzen blijven stijgen

>In Europese steden zijn de hotelprijzen in mei vijf procent gestegen ten opzichte van vorige maand. Daarmee zet de trend van stijgende overnachtingskosten sinds maart dit jaar zich door. De sterkste prijsstijging tekenen de steden Neurenberg met 39 procent Barcelona met 26 procent en Oslo met 19 procent op. Het prijsniveau is, vergeleken met mei vorig jaar, met 120 euro constant gebleven.  Dit blijkt uit de trivago Hotelprijs Index (tHPI) die de hotelprijsvergelijker www.trivago.nl maandelijks openbaar maakt.

Naast toeristenstad Barcelona met de grootste prijsstijging in mei, zijn in vele andere steden de hotelprijzen hoger. De Britse steden Londen (170 euro, plus 9 procent), Birmingham (98 euro, plus 10 procent) en Manchester (109 euro, plus 10 procent) tekenen, evenals de Ierse hoofdstad Dublin (106 euro, plus 10 procent), een verhoging van de overnachtingskosten op. In Nice berekenen hotels met 135 euro 16 procent meer dan vorige maand. In de voor city trips geliefde Scandinavische steden Kopenhagen (143 euro) en Stockholm (151 euro) zijn de overnachtingskosten met respectievelijk 10 en 11 procent verhoogd

In tegenstelling tot de Europese Index zijn de Nederlandse overnachtingsprijzen met negen procent gedaald. Berekende de hotellerie hier vorige maand gemiddeld 112 euro voor een standaard tweepersoonskamer, in de maand mei betalen reizigers 102 euro. Zo betalen bezoekers aan de stad Utrecht deze maand wel 27 procent (98 euro) minder dan vorige maand, Maastrichtse hotels zijn met 105 euro zes procent goedkoper dan vorige maand en Valkenburg aan de Geul heeft de prijzen met vijf procent (111 euro) verlaagd. Een stevige prijsverhoging van 18 procent (136 euro) is echter te zien in hotels in Noordwijk waar eind mei de “Week van de Zee” plaatsvindt die jaarlijks ongeveer 15.000 bezoekers aantrekt en het festival “Opera aan Zee” waar 3.000 bezoekers verwacht worden. In Scheveningen betalen hotelgasten voor een standaard tweepersoonskamer 119 euro (plus zeven procent) en ook hoteliers in Amsterdam (153 euro, plus 1 procent) hebben hun overnachtingsprijzen deze maand licht verhoogd. Een overzicht van de gemiddelde overnachtingsprijzen in Europa alsook verdere gegevens zijn te vinden onder:
www.trivago.nl/hotelprijzen

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.