>Frisse website rond streek van Arlon

>De stad Arlon is één van de meest zuidelijke steden van Wallonië. Het ligt middenin een bosrijke streek (woud van Anlier), juist naast de zogenaamde Gaumestreek. Een heerlijk wandel- en fietsgebied, met enkele musea en mooie dorpjes. Op de frisse en informatieve website van de streek rond Arlon, wordt de bezoeker rondgeleid aan de hand van een meisje verkleed als plantje. Dit plantje, lievevrouwebedstro, groeit in de bossen en speelt de hoofdrol op 22 en 23 mei tijdens de meidrankfeesten. De regio leent zich goed voor een lenteweekend in het groen. 
Genieten van de natuur, dat is het devies rond Arlon. De kalender met fiets- en wandeltochten staat op de site en routes zijn ter plaatse bij het Maison du Tourisme beschikbaar. De liefhebber van oudheden gaat natuurlijk naar het Archeologie Museum in Arlon. Arlon was een kruispunt van Romeinse wegen en het museum heeft een fraaie collectie grafmonumenten uit die tijd. Het mooiste dorpje Nobressart ligt vlakbij Arlon en ook de abdij van Orval en het mooiste dorpje Torgny zijn niet ver weg. Alvorens terug te reizen naar Nederland, even de tank tegen een voordelig tarief volgooien in Martelange op de grens met het Groothertogdom Luxemburg. 
De meidrank is een aperitief op basis van droge wijn, onzelievevrouwebedstro, sinaasappelen en fijne likeur. Het recept is komen overwaaien uit Duitsland van de abdij van Prüm. De mensen uit de streek van Arlon hebben hun eigen aangepaste recept en het is een aanrader! Tijdens de Maitrank-feesten wordt op zaterdagmiddag de Maitrankfontein ingewijd en dan kan er gratis worden geproefd! Verder muziek, animatie en vuurwerk. Op zondag zijn er speciale maitrank wandelingen. 
Zelf maken kan ook. In mei bloeit het plantje overal in de bossen rond Arlon. Pluk enkele takjes tijdens een wandeling en maak de eigen Maitrank (2 liter droge witte wijn, 10 cl cognac of sinaasappellikeur, 100 gr fijne suiker, 20-25 takjes Lievevrouwebedstro, 1 sinaasappel in schijfjes, 48 uur afgedekt laten trekken). Heerlijk aperitief voor een zonnige dag.
Info: Brochures over Arlon en provincie Luxemburg zijn beschikbaar tegen betaling van porto- en administratiekosten bij het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 (0,45€ pm). Maison du Tourisme d’Arlon 0032-63-219454, en tel 0032-63-216360, www.arlon-tourisme.be, www.luxemburgtoerisme.be, Maitrankfeesten 22-23/5/10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.