>IJsland blijft het schoonste land

>Beetje gek nieuws nu het as neerdwarrelt op IJsland, maar ook nu schijnt het nog te kloppen: “Volgens onderzoekers aan de universiteit van Yale en Columbia staat IJsland bovenaan de lijst van 163 andere landen als het gaat om de Environmental Performance Index (EPI). De index houdt statistieken bij hoe regeringen staan ten opzichte van beleidsdoelstellingen op het gebied van milieu waaronder sanitaire voorzieningen, water, bescherming van de habitat en industriele emissies. Er wordt in totaal naar 25 punten op het gebied van volksgezondheid en het ecosysteem gekeken. Uit een totaal van 100 punten behaalde IJsland een hoge score van 93,5, onder andere dankzij ruime aanwezigheid van schoon water, voldoende beschermde natuurgebieden, goede nationale gezondheidszorg en gebruik van geothermische bronnen. IJsland heeft met dit aantal een ruime voorsprong op de nummer 2, Zwitserland, met 89,1 punten. Nederland staat op nummer 47 met 66,4 punten.
De vulkaanuitbarsting bij Eyjafjallajokull zal geen invloed hebben op de hoge score…”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.