>Keukenhof groet Duitsland

>Keukenhof zal in 2011 de eerste lentegroet brengen aan Duitsland. De internationale bloemententoonstelling heeft ‘Duitsland. Dichters en Denkers’ als centraal thema gekozen voor het volgende jaar. Dat is niet allen een hommage aan de belangrijkste exportmarkt voor bollen en bloemen, maar tevens aan de vele tienduizenden bezoekers uit het land. Duitsland is het grootste individuele land van herkomst van de ca 800.000 gasten, die Keukenhof ieder jaar mag verwelkomen. Ca 20% van de bezoekers komt vanuit het oosten.
Als gebruikelijk zal overal in het park een vingerwijzing naar het thema te zien zijn, soms subtiel, soms overweldigend, bijvoorbeeld in een immens bloemenmozaïek. Zo zijn in de afgelopen jaren met tienduizenden bollen onder meer Rembrandt van Rijn, Carolus Linnaeus, een Chinese draak, het Vrijheidsbeeld van New York  en de Sint Basilius Kathedraal in Moskou uitgebeeld.
De keuze voor Duitsland is eigenlik niet meer dan logisch, nadat eerder Zweden, China, de Verenigde Staten en Rusland thematisch zijn behandeld. “Duitsland is bij uitstek het land van dichters en denkers. Niet alleen de politiek, maar juist de sociale wetenschappen hebben de Duitse geschiedenis bepaald. Om dat in bloemen te vertalen zien wij als een geweldige uitdaging.” Keukenhof zal in 2011 geopend zijn van 24 maart t/m 20 mei. Keukenhof biedt nog tot en met de laatste openstellingdag, zondag 16 mei 2010, een prachtig bloeiend park. Het park is open van 8.00 tot 19.30 (kassa tot 18.00 uur)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.