>Naar de andere kant van Cyprus

>Op Cyprus het goudgele strand bijna voor jezelf, wandelen door ongerepte natuur en puur genieten van de rust in authentieke stadjes? Het kan! Het noorden van het eiland is puur, ongerept en nauwelijks toeristisch. Zuid-Cyprus behoort al jaren tot de meest populaire mediterrane bestemmingen, maar er zijn drukke stranden en gebaande paden. Wat weinig mensen weten is dat het eiland ook een andere kant heeft, letterlijk. Corendon Vliegvakanties maakt het mogelijk en betaalbaar om dat te ontdekken. Sinds 16 mei zijn volledig verzorgde vakanties naar Noordelijk Cyprus bij Corendon te boeken.
Het noorden van Cyprus is misschien wel de meest pittoreske en onontdekte plek van het Middellandse zeegebied. Het leven is ontspannen, mensen zijn warm en vriendelijk en er heerst een dorpse ons-kent-ons sfeer. Door de rijke historie van dit gebied op de grens van Europa, Azië en Afrika is er voor de cultuursnuiver meer dan genoeg te beleven. De strandliefhebber gaat naar Famagusta, waar het eindeloze strand grenst aan het authentieke stadje dat een soort openlucht museum is. Ook Kyrenia is een aanrader, een Venetiaans havenplaatsje met ook weer die prachtige stranden. Een bezoek aan Noordelijk Cyprus is een ware ontdekkingsreis terug in de tijd, waar rust en ruimte nog volop beschikbaar zijn.

Hoewel de officiële taal Turks is, spreekt vrijwel iedereen in het noorden van Cyprus uitstekend Engels. En hoewel het onontgonnen toeristisch gebied is, worden bezoekers met open armen ontvangen. Corendon Airlines start op 16 mei met wekelijkse vluchten naar luchthaven Ercan, vlakbij hoofdstad Nicosia. Na een vliegtijd van minder dan vijf uur landt de Boeing 737-400 op het eiland. Corendon Vliegvakanties biedt volledig verzorgde reizen inclusief hotel en transfer aan vanaf €299 per persoon voor acht dagen. En het wordt nog mooier. Ter introductie van de eerste vlucht geeft Corendon iedereen die op 16 mei vertrekt negen dagen verblijf voor de prijs van acht.
“Een plek die in feite nog nergens op de kaart staat, maar op minder dan vijf uur vliegen van Amsterdam ligt. Authentiek, zonzeker en zeer betaalbaar. Een visum is niet nodig, onze vlucht is rechtstreeks en omdat het toerisme zich pas de laatste jaren heeft ontwikkeld zijn de hotels nieuw en voorzien van alle gemakken. We voeren zelf de vluchten uit met Corendon Airlines en hebben goede afspraken gemaakt met de hotels op het eiland, zodat we de reizen tegen zeer aantrekkelijke tarieven kunnen aanbieden. Wat Corendon betreft is Noordelijk Cyprus dé vakantiebestemming van nu!” aldus Atilay Uslu, directeur van Corendon.
www.corendon.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.