>Nieuwe gids Picardië en Nord-Pas de Calais

>De nieuwe ANWB Goud reisgids over de twee noordelijke Franse regio’s Picardië en Nord-Pas de Calais is sinds april verkrijgbaar. De ANWB Goud Picardië en Nord-Pas de Calais ligt in alle ANWB-winkels, elke boekhandel en internetwinkels. De ANWB Goud Reisgidsenserie besteed veel aandacht aan cultuur en natuur, geeft een uitvoerige plaats- en streekbeschrijving en uitgebreide achtergrondinformatie. De reisgids is voorzien van kleurenfoto’s, duidelijke kaarten en plattegronden. De uitneembare grote overzichtkaart vergroot de toegankelijkheid van de gids. In 2006 herschreef journalist Angela Heetvelt voor de ANWB de reisgids Picardië & Nord-Pas de Calais. Dit jaar was zij wederom gevraagd en met veel enthousiasme hieraan begonnen. Een woord van de schrijfster over ‘haar’ regio’s: “Fransen weten de weg naar het kasteel van Chantilly wel te vinden, maar Nederlanders laten dit prachtige kasteel in het zuiden van Picardië met – pas heraangelegde – tuinen veelal links liggen. Het Grand-Château bevat een van de rijkste kunstcollecties van het land. Wie met de auto naar of langs Parijs rijdt, moet absoluut de kleine omweg overwegen.
Ook al vlak bij de snelweg naar Parijs, in de regio Nord-Pas de Calais, heeft Arras een bijzondere bezienswaardigheid: de Carrière Wellington. Pas sinds kort te bezoeken is deze voormalige steengroeve, waar tijdens WO II een groot Brits offensief werd ingezet. De afgelopen jaren heb ik geregeld in Picardië en Nord-Pas de Calais rondgereisd en telkens werd ik door mooie en interessante plekjes verrast. Voor mij nieuw was de kennismaking met bijzondere, kleinschalige logeeradressen. Een pareltje was L’Ermitage de la Fontaine des Roches, net buiten Pierrefonds: een Anglo-Normandisch kasteel, geen museum maar een ‘woon’kasteel waar de reeën net zo van de rust genoten als ik. Heerlijk was het ook in de binnentuin en de buitengewoon sfeervol door eigenaresse Florence Michon ingerichte kamers van Au 33 in Auteuil, onder Beauvais – ook al een stad die meer aandacht verdient dan ze krijgt. In Beauvais staat een indrukwekkende kathedraal; vlak daarbuiten lokken de tuinen van kunstenaar André van Beek en: het kasteel van Troissereux waar de charmante kasteelheer- en vrouwe bezoekers persoonlijk ontvangen. Niet alleen voor werk, ook privé behoort het noorden van Frankrijk tot mijn favoriete bestemmingen!” – Angela Heetvelt
Internet: www.franceguide.com/nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.