>Oranjeroute Duitsland uitgebreid

>
De Oranjeroute is uitgebreid met vijf stadjes van koninklijke allure. Nieuwkomers zijn de Zeeuwse plaatsen Middelburg, Veere, Vlissingen, Tholen en het Duitse Kleve. De toeristische route is al twaalf jaar een groot succes en laat zien dat de geschiedenis van de Oranjes blijft “begeistern”. De Oranjeroute verbindt 34 plaatsen in Nederland en Duitsland die historische banden hebben met het Huis van Oranje-Nassau. Het grootste deel van de route bevindt zich in Duitsland, waar de wortels liggen van de Oranjes.
Tot de bekendste plaatsen behoren Dillenburg, waar de wieg van Willem van Oranje stond, en Bad Arolsen, het geboortestadje van prinses Emma. In 1879 trouwde ze met Willem III, later schonk ze het leven aan Wilhelmina. Op het pas aan de Oranjeroute toegevoegde Kleve hebben de Oranjes eveneens hun stempel gedrukt. De 17e-eeuwse Schwanenburg en de barokke parken stammen uit de tijd waarin de Hollandse stadhouders het hier voor het zeggen hadden. De 2600 km lange Oranjeroute, in 1998 in het leven geroepen, maakt het mogelijk de sporen van diverse generaties van de spraakmakende Oranjefamilie te volgen.
Nederlanders staan bekend als fietsvolkje en ook daarvoor heeft de Oranjeroute genoeg te bieden. Behalve de fietsreisgids ‘Van Nassau naar Bad Arolsen’ (uitg. Esterbauer) geeft de Oranjeroutewebsite nu ook informatie over hoe men via langeafstandsroutes verder kan fietsen van Bad Arolsen tot aan Hitzacker, de charmante geboortestad van prins Claus. Oranjeminnende wandelaars komen op de Lahnhöhen-Wanderweg (300 km lang) aan hun trekken, die van de bron van de Lahn bij Wetzlar tot aan de monding in de Rijn bij Lahnstein verloopt. www.oranjeroute.nl (tot september is er o.a. een fotowedstrijd)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.