>Poldergemaal verhuist naar Madurodam

>Op vrijdag 7 mei om 12.00 uur onthullen jeugddijkgraaf Laura Pierik (17) en burgemeester van Madurodam Piebe Koster (17) in Madurodam een miniatuur van het nieuwste type poldergemaal van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het poldergemaal staat in de Madurodamse Polder, naast enkele moderne woningen. Deze plaats illustreert de belangrijke functie van het gemaal: het droog houden van laaggelegen polders, zodat er mensen kunnen wonen en werken.
Madurodam en Delfland vinden het belangrijk dat bezoekers weten dat het leven onder zeespiegelniveau niet vanzelfsprekend is, maar dat daar dag en nacht aan wordt gewerkt. Deze nieuwe miniatuur moet hieraan bijdragen. Bovendien legt Madurodam aan de hand van een themaroute over water verschillende vormen van watergebruik uit. De opening gaat vooraf aan de Nationale Molen- en Gemalendag op 8 mei, waarbij verspreid over heel Nederland molens en gemalen worden opengesteld voor het publiek. Met deze molens en gemalen houden de waterschappen al eeuwen de laaggelegen delen van ons land droog.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.