>Spanje blijft vliegland nr 1

>Spanje, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn net als in 2009 de favoriete vliegbestemmingen van Europeanen. Bijna de helft van alle Europeanen die met het vliegtuig op vakantie gaan, kiest voor een van die vier landen. Van hen reist dit jaar 18 procent naar Spanje. Italië en Frankrijk delen de tweede plek met 10 procent en 8 procent reist af naar Groot-Brittannië. Dit blijkt uit de Reisbarometer van Mondial Assistance, waarmee de reisverzekeraar en hulpverlener voor het derde achtereenvolgende jaar bekendmaakt welke vakantiebestemmingen favoriet zijn onder Europeanen die per vliegtuig reizen.
“Ook dit jaar verschilt de ranglijst van land tot land, maar Spanje blijft de favoriete reisbestemming van Europeanen. En zeker voor Nederlanders”, verklaart René Vermeule, Directeur Marketing en Sales bij Mondial Assistance Nederland. Maar liefst 27 procent van de Nederlanders kiest voor Spanje, dat is 9 procent hoger dan het Europese gemiddelde. En voor Nederlanders staat niet Groot-Brittannië op plaats vier, maar delen de Verenigde Staten en Canada deze positie met 6 procent. De positie van de Noord-Amerikaanse landen in de ranglijst kan nog dalen, vanwege de fluctuatie van de koers van de euro.

Top 10 vliegbestemmingen Europeanen
 #  Vliegbestemming Europeanen     
  1   Spanje 18%  
  2   Frankrijk 10%                               
  3   Italië 10%                                    
  4   Groot-Brittannië 8%                        
  5   Duitsland 7%                                  
  6   Verenigde Staten 7%   
  7   Griekenland 6%    
  8   Portugal 5%    
  9   Ierland 2%    
  10   Kroatië 2%

One Response

  1. Marga Flores

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.