>Piraten op de Veluwe

>In het Stadsmuseum Harderwijk vindt t/m 25 september een gezinsexpeditie plaats over onze vroegere piraten. Dit project is speciaal gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd en sluit aan bij de  ‘Piratenshow’ die in het Dolfinarium Harderwijk te zien is. Voor dit project is ook een arrangement samengesteld, waarmee zowel het Stadsmuseum Harderwijk als het Dolfinarium (in aansluiting op het museumbezoek) kan worden bezocht. Volwassenen mogen deze piratenexpeditie alleen bezoeken onder begeleiding van kinderen. 
Deelnemers aan deze expeditie worden in het museum door de oer-piraat Claes Compaen meegenomen door de spannende wereld van kapers, piraten en boekaniers. De expeditie is eigenlijk een piratentocht die door het hele museum gaat. De meest bijzondere voorwerpen zijn in schatkisten te zien. Alles op de expositie is echt, zelfs de piratenschat. Maar: om door te kunnen dringen tot de geheime verblijfplaats van de schat, moeten zij wel eerst de nodige aanwijzingen verzamelen. De start is thuis (of op school) op de internetsite www.stadsmuseum-harderwijk.nl waar een geheime code te vinden is. Met deze code kun je de opdrachten, die zich in het museum bevinden, uitvoeren. Claes Compaen geeft je in deze piratentocht ook nog enkele aanwijzingen waarmee doorgedrongen kan worden tot de echte piratenschat. www.develuwe.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.