>Snoopy komt naar Groningen

>

>Snoopy komt naar Groningen 9

Niet Bobby, Lotje of Goofy maar hun soortgenoot hond Snoopy staat vanaf 14 juli centraal in een jubileumexpositie over de wereldberoemde stripreeks Peanuts van striptekenaar Charles M. Schulz. De zwaarmoedige zwart-witte Beagle, zijn gevleugelde maatje Woodstock, de honkballende Charlie Brown en andere bekende Peanuts-personages vieren hun zestigjarige bestaan in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Snoopy zal op 14 juli zelf de tentoonstelling openen. Bezoekers die even oud als Snoopy zijn, mogen deze dag gratis naar binnen.
Aan hun uiterlijk is het niet direct te zien, de hoofdrolspelers uit de bekende Peanuts stripreeks lijken nog steeds over de eeuwige jeugd te beschikken. Toch vieren ze dit jaar wereldwijd alweer hun zestigste verjaardag. Ook in Het Nederlands Stripmuseum Groningen (Westerhaven 71, Groningen) wordt dit gevierd met een waardige jubileumtentoonstelling. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse agent van Peanuts, Wavery Productions en geeft een overzicht van zestig jaar Peanuts met onder meer strips, schetsen en reclame-uitingen.
Snoopy is in Europa veruit het beroemdste figuur uit de Peanuts-reeks, die begon met een kleine cast waar alleen Charlie Brown en zijn hond deel van uitmaakten. Later deden ook andere personages hun intrede, zoals de pianospelende Schroeder, de dominante Lucy van Pelt en haar kleine broertje Linus van Pelt. De strip verscheen vanaf 1950 in talloze kranten, stripalbums en op televisie. Tekenaar Schulz stierf op 12 februari 2000. Omdat hij in zijn testament had laten vastleggen dat niemand de strip mocht voortzetten na zijn dood, verscheen de laatste Peanuts-strip op 13 februari 2000 een dag na zijn dood. Op woensdag 14 juli zal Snoopy om 13.00 uur zelf aanwezig zijn om de tentoonstelling te openen. Waarna hij met een groepje kinderen een eerste rondje zal maken langs het tentoongestelde werk. Ook andere zestigjarigen mogen deze dag gratis naar binnen.  De tentoonstelling is te zien tot en met 12 september. www.stripmuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.