>Typisch Weens: Spaanse Rijschool

>
Een bezoek aan Wenen is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Spaanse Rijschool. Al meer dan 430 jaar kan men hier de gracieuze dansbewegingen van de beroemde Lippizaner paarden aanschouwen.
De Spaanse Rijschool is een onderdeel van de Hofburg. De mooie witte Lippizaner paarden voeren een soort van dans uit op de tonen van muziek, dit onder het strak gezag van de mooi uitgedoste ruiters. Door de week kan men van 10.00 tot 12.00 uur repetities bijwonen maar voor echte liefhebbers zijn de galavoorstellingen het indrukwekkendst. Zowel in de ‘Winterreitschule’ als in de ‘Sommerreitbahn’ kan men de paarden zien optreden.
Maar tijdens de Fête Impériale – het hoogtepunt van het Weense balseizoen – zijn deze locaties even niet het domein van de paarden maar van dansers. Inwoners en bezoekers van Wenen kunnen op 10 juli 2010 zelf de beentjes laten wapperen op de dansvloer. Eén zomeravond wordt de dressuurzaal in de Spaanse Rijschool omgetoverd tot een dansvloer.
Spaanse Rijschool, Michaelerplatz 1, 1010 Wien, www.srs.at
Fête Impériale, 10 juli 2010, www.fete-imperiale.at, VIP-kaarten 180 Euro, Flanierkaart 100 Euro, tafel vanaf 280 euro

>Typisch Weens: Spaanse Rijschool 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.