>Alle noodnummers op je iPhone

>

>Alle noodnummers op je iPhone 9

Vanaf vandaag kunnen vakantiegangers op een makkelijke manier over alle relevante noodnummers beschikken. Alarmcentrale SOS International lanceert de iPhone-applicatie ‘SOS op reis’, die voor iedereen gratis te downloaden is via iTunes. Verzekerings- of leasemaatschappijen kunnen een aangepaste variant afgestemd op de wensen van hun klanten laten ontwikkelen. Wat dat betreft heeft CZ de primeur: de zorgverzekeraar biedt binnen enkele dagen de applicatie gratis aan haar verzekerden als ‘CZ Reishulp’.
In geval van nood of pech biedt SOS op reis snel toegang tot de alarmnummers in ruim 200 landen. Ook de gegevens van ambassades en consulaten zijn via de app in een handomdraai te vinden. Uiteraard is het eveneens mogelijk direct contact te leggen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij.
De app is toegankelijk voor de klanten van alle verzekeraars: gebruikers kunnen de gegevens van ruim 40 verschillende verzekeraars selecteren. Ook is het mogelijk een ontbrekende verzekeringsmaatschappij toe te voegen, evenals de polisnummers van de eigen verzekeringen. Zodra een verzekeringsmaatschappij is geselecteerd, wordt automatisch het telefoonnummer van de bijbehorende alarmcentrale weergegeven.
Jack van Dooren, innovatiemanager bij SOS International en bedenker van de applicatie: ‘Bij vervelende voorvallen, ongelukken of diefstal tijdens de vakantie wil je geen tijd verspillen aan het zoeken naar hulpnummers van politiediensten, alarmcentrales, ambassades of banken. Zoals het navigatiesysteem in de auto je helpt met het vinden van de geschikte route, zo helpt SOS op reis je met het vinden en inschakelen van de juiste hulp tijdens je reis.’
Rogier van der Hooft, hoofd Marketing en Communicatie bij CZ is eveneens enthousiast over de applicatie: ‘Ook in het buitenland willen we mensen ondersteunen bij het inschakelen van hulp. De CZ Helpline is vorig jaar ruim 7.600 keer gebeld door mensen die in het buitenland een medische- of gezondheidsvraag hadden. Met deze app kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen. Het voorstel van SOS International om een applicatie te ontwikkelen waarin de binnen- en buitenlandse nood- en alarmnummers én je persoonlijke polisgegevens staan, sloeg meteen aan bij ons.’

One Response

  1. Anonymous

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.