>Apen naar Ecodrome

>

Deze zomervakantie is het African Summer in Expeditie Ecodrome Zwolle. Geheel passend bij dit thema, neemt een familie van zes Afrikaanse ringstaartmaki’s haar intrek in het themapark. Naar verwachting zijn de dieren morgen al te zien voor bezoekers van Expeditie Ecodrome Zwolle. De maki’s krijgen een verblijf vlakbij de breedsnuitkaaimannen, witoorpenseelapen, oehoes en woestijnbuizerds.
Een familie van zes ringstaartmaki’s met aan het hoofd vader Stevie zal vanmiddag hun nieuwe verblijf in Expeditie Ecodrome Zwolle betrekken. De familie is afkomstig uit Kasteeltuinen Arcen en komt te wonen in een speciaal voor hen aangepast verblijf, waar ze ook in de winter uitstekend kunnen leven. Op termijn zullen ook enkele andere Afrikaanse diersoorten komen leven in het Zwolse park. Ringstaartmaki’s leven in het wild op het eiland Madagaskar, voor de Afrikaanse oostkust. Het zijn alleseters. De dieren eten onder meer eieren, vruchten, zaden, noten, insecten, muizen en vogels. Door het verdwijnen van de regenwouden op Madagaskar, gaat het aantal dieren helaas sterk achteruit. Naar verwachting zijn de maki’s vanaf vrijdag al zichtbaar voor publiek. Expeditie Ecodrome Zwolle verwacht met de komst van de vrolijk ogende ringstaartmaki’s deze zomer enkele duizenden extra bezoekers te trekken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.