>Benzine in vakantie duurder

>Tanken op vakantie in Europa valt dit jaar enkele tientjes duurder uit dan vorig jaar. De brandstofprijzen zijn in heel Europa sinds vorig jaar zo’n 10 procent gestegen. Indien automobilisten op vakantie echter slim omgaan met de grote prijsverschillen voor brandstof in Europa, kunnen ze tot tientallen euro’s besparen. Benzine is in; Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg, tot 26 procent goedkoper dan in Nederland. Slim tanken in Europa  loont, aldus Paul van Selms, die daarvoor een actueel overzicht van de benzine-, diesel,- en lpg-prijzen in Europa presenteert op www.UnitedConsumers.com/vakantie     
Luxemburg is en blijft voor alle brandstoffen altijd het voordeligst. Rijdt u niet over Luxemburg naar de zon, dan is het advies; Tank zoveel mogelijk ver weg van Nederland, daar is de brandstof op enkele uitzonderingen na, veelal het goedkoopst. Kies indien mogelijk voor tankstations buiten de snelweg, deze zijn nog voordeliger. Voor benzine rijders loont het altijd om pas over de grens de tank vol te gooien. Voor dieselrijders ook, tenzij de bestemming Groot Brittannië of Ierland is.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.