>Brussel was een bruisende stad…

>België heeft vandaag vrij, want het is de nationale feestdag. Op 21 juli 1831 legde koning Leopold I namelijk de eed af, als eerste koning van België. In Brussel is er een militair défilé en koning Albert houdt een toespraak op radio en televisie. Georges Giorgi is eigenaar van hotel Victory in Groot-Bijgaarden, aan de rand van Brussel. Volgens hem gaat het feestgedruis aan de meeste Belgen voorbij.
‘De militaire parade in aanwezighied van koning Albert wordt lang zo goed niet bezocht als prinsjesdag in Nederland, zegt de Belgische ondernemer Georges Giorgi. ‘Tachtig procent weet niet eens waarom ze vrij zijn op de nationale feestdag. De gemiddelde Belg is helemaal niet zo koningsgezind. Als het land een republiek zou zijn met een president aan het hoofd zou de Belg daar ook goed mee kan leven, ‘ meent Giorgi. ‘De Belg is iemand die geen stennis schopt maar zich ook niet zo veel gelegen laat.’ Lees het hele verhaal bij de Wereldomroep.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.