>Flipje Tiel wil plek in Madurodam

>

de Volkskrant

Tiel wil graag een bronzen beeld van Flipje in Madurodam. Burgemeester Steven de Vreeze van Tiel heeft daarom een brief geschreven aan de jongste burgemeester van Nederland, Friso Wesseling. Het verzoek is voor 3 oktober uitsluitsel te geven. Dan wordt de 75 ste verjaardag van het fruitmannetje groots gevierd. De commissie die over de miniaturen gaat, heeft al laten weten ‘het idee te waarderen’, meldt de gemeente Tiel. Bij een bezoek aan de miniatuurstad miste het gemeentebestuur van Tiel Flipje als exponent van de Hollandse glorie. ‘Het leek ons een mooi idee die ontbrekende schakel toe te voegen. Juist in het jaar dat Flipje 75 jaar wordt.’

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.