>Groningen eert Snoopy

>

Deze zou ik wel als knuffel willen hebben. Hij is zo groot, daarin kan ik wel helemaal verdwijnen!’ Het tienermeisje dat aan de hand van haar vader op het punt staat de Marten Toonder Zaal te betreden, kijkt nog even met een verliefde blik naar de enorme driedimensionale Snoopy die bij de ingang de bezoekers van het Stripmuseum aanstaart. Op 15 juli, toen de expositie 60 jaar Peanuts werd geopend, kwam een mevrouw met een driejarig kindje er speciaal voor uit Tilburg, omdat ze wist dat Snoopy in Groningen zou rondlopen. Het is dan ook vakantietijd, hét moment volgens vestigingsmanager Albert Kraai waarop het museum het druk heeft. Geen toeval dus dat juist nu aandacht is besteed aan Charlie Brown, het vogeltje Woodstock en natuurlijk de zwaarmoedige zwartwitte Beagle Snoopy. Lees het hele verhaal bij BN de Stem.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.